Torsdagen den 23/11

Pepparkaksgubbe iår!
Ja, idag var det dags för fotografering av årets julkort, men mina goda vänner förvänta er inga! Det är nämligen inte världens lättaste uppgift att fota en 1-åring på beställning!

Efter denna svettiga lilla fotosession gick vi i alla fall upp till vår lilla kyrka i Furulund för att ta en fika med våra vänner. Idag hann Theo vakna så att han fick leka lite också med Hampus och Melia inne i lekrummet.

Ikväll har vi varit och fikat på Allum med morfar och kollat på Theos favorit moster när hon har spelat match. Man kan säga att Theo fixar att titta de första 10 minuterna sen är det mer intressant med trappor, papperskorgar, människor, något att äta och bollar såklart!

Nu är klockan 23;51 så det är väl dags för mig med att borsta tänderna och lägga huvudet på kudden........
 

Tisdagen den 21/11

Hajar

Universeum!!

Idag har vi varit på Universeum med grabbarna och Melia. Vi började med att ta en kaffe på ett cafe på Södra vägen, Theo sov så det var lugnt och skönt för mig men värre för Cecilia som hade en vaken Alwin som ville kolla läget. Runt halv ett mötte vi upp Catrin och Hampus utanför Universeum där vi käkade lunch. Vid två snåret var alla mätta, pigga, nybytta och redo för hajarna hajarna hajarna. Ja som sagt det var nog mest hajarna och de stackars rockorna som var roligast för Theo, samt alla vägguttag och knappar förstås.........

Väl hemma och en liten slummer för Theo på bussen så var det fullt ös igen. Först kom Olof och piffiga tant Anna på besök med Thaimat, mmmmmm! Inte långt efter kom Leif, Anna och lilla Emelia på en fika och för att låna gåstol och hoppgunga. Sist men inte minst kom Anne-Lie på en liten kvällfika, mysigt, nu bor hon fem minuter bort men vi hinner inte träffas mer för det.

Söndagen den 19/11

Några rader om helgen!
Torsdag och fredag i förra veckan jobbade jag två långpass på förskolan, så då var Theo på äventyr med sin pappa. Vet inte riktigt vad dom hade för sig för kul. Tobbe är måttligt intresserad av att skriva här, så den som vill veta får fråga.

Helgen har för övrigt varit lugn, förutom att Theo gjorde sin första rejäla vurpa i lördags morse och skaffade sig ett riktigt horn i pannan. Kunde sett värre ut än vad det gör om vi inte att varit så snabba med att kyla. På kvällen var det dags för Tobbes kompis Datte att ha kalas, jätte trevligt så länge som alla höll sig på mattan. Jag åkte hem när det började balla ur och synd var väl att inte Tobbe gjorde det med. Idag har jag och Theo spenderat hela dagen hos mina kära päron, medans Tobbe har legat i sängen där hemma (alla som känner oss vet hur Tobbe är dagen efter och förstår antagligen då varför inte vi har varit där).

Tisdagen den 14/11

Hagel!
Jaha, då var det ny vecka igen! Efter en helg med mycket jobb, kalasande och fars dag firande.

Vi började veckan att mysa igår morse innan vi begav oss en sväng till kyrkan för att fika och leka med kompisarna, Filip, Hampus, Melina, Tuva och deras mammor. Filip och Theo var mycket intreserade av den mycket dyra orgeln, hmmmm! När vi lekt av oss lite tog Cacka och jag oss en promenad i det "vackra" vädret.

Theo och Filip

Idag har vi haft en heldag hos Alwin och Cecilia, mycket mys och fika! Men även idag lyckades vi tajma promenaden till den värsta regn och hagelskuren, finns inget dåligt väder bara dåliga kläder (detta brukar jag säga på jobbet, ångrar det ibland). Nu ikväll har Theos mormor och morfar varit här och tagit en kvällsfika och myst lite med lillkillen.

Onsdagen den 8/11

Längesen sist!
Ja nu har det gått en vecka sen jag skrev sist, jag tycker själv att jag tappat stinget lite!

Men förra veckan var lite halvkall, det blev bara ett par långa promenader och nästan ingen lek. Theo avslutade nämligen veckan med hög feber och lite ork.

Denna veckan har det än så länge mest regnat, trökigt!

Igår tog vi oss en promenad ner till Allum med Catrin och Hampus, där hann vi med en lunch på Paprika och en latte på Mamma Mia. Grabbarna passade på att busa i varje vrå dom kunde, nu går det undan!

Idag gick vi som vanligt upp till Öjersjö för sångsamling, alltid mysigt att klämma in sig i ett litet rum med 15 vuxna och 20 barn för att sjunga lite barnsånger. Hann också med ett litet samtal med chefen angående hur länge jag ska vara hemma med den vilde. Så nu är det klart, i Augusti är det dags för mig att börja jobba heltid igen efter två år som mammaledig. Hoppades att lillen skulle få plats på förskola från årsskiftet men så bra blev det inte, utan snarare bättre! Måste bara berätta att vi också hunnit med kyrkan en sväng, Theo sov hela tiden så det blev en lugn och skön fika för mig.

Ikväll har vi varit hos Rikard, Helena och Oskar på en fika och datajour (Tobbe). Mysigt att träffas en stund, grabbarna var båda trötta och lite kinkiga så det blev inte mycket lek.

God natt och sov gott mina vänner!
 

Måndagen den 30/10

124114-3
Fotografering!

Denna veckan är det Tobbes kvällsvecka och det vet alla som känner mig vad jag tycker om den............

Det ända roliga som har hänt idag var när vi var och fotograferade lillen hos riktig fotograf. Själva fotosessionen tog ganska lång tid för när vi hade riggat, så gich Theo dit men han stannade inte utan tog med sig leksakerna och gick iväg. Han är inte dum, men det blev förhoppningsvis en hel drös med bra bilder ändå.

Nu kom Tobbe hem, vi ska äta pannkakor (klockan 23:15)!
 

Söndagen den 29/10

Helgen slut!
Förra veckan slutade med ett riktigt tråkigt väder, bara regn, rusk och blåst. Nu är det alltså höst på riktigt!

Helgen har varit hur lugn som helst. Jag har jobbat ett par timmar på Maxi både lördag och söndag (allt för att dryga ut dagarna). I fredags var vi ute en sväng i Mölndal och hälsade på Gunn och Kenneth (Theos farmor och farfar för er som inte vet). Igår efter att jag hade jobbat så träffade vi mamma och pappa på en fika, när Theo hade lagt sig så delade jag och Tobbe på en flaska vin och spelade "Gin rommy". Idag efter mina Maxi timmar så tittade vi på Carro när hon mötte Heid, för att sedan träffa henne och Henkan en stund på kvällen.

Imorgon bitti ska vi iväg till fotografen med den lille killen för att ta lite "riktiga" bilder. Det tråkiga är att han igår morse ramlade på nosen i asfalten och skaffade sig en röd och uppskrapad liten näsa. Ja ja sånt händer, hon kan ju alltid redigera bilderna om det ser alltför tokigt ut......

Sov gott mina vänner!

Onsdagen den 25/10

Såna här höstdagar gillar vi.....
Onsdagarna har en förmåga att alltid bli lite stressiga..... I morse traskade vi som vanligt iväg upp till Öjersjö tillsammans med Melia och Maja. Där var det dags för sångsamling med många andra vuxna och barn. Efter lite lek och kaffe gick vi ut i solen och rullade vidare till kyrkan för att fika.

Under eftermiddagen lekte vi vidare med Collin och hans mamma Isabel (som är hemma från Tyskland denna veckan för pappa Henrik är med och spelar World Cup i handboll). Alltid kul att ses, det är inte så ofta nu för tiden.

Efter en redan händelserik dag var det dags för ytterligare en kul aktivitet, Simons födelsedagskalas på Bushuset.
Theo hade köpt en klocka och en dinosaurie till Simon i present. Jag trodde inte att Lillen skulle tycka att det var så kul på ett sånt ställe. Men ack så fel jag hade, mungiporna gick upp till öronen på honom hela kvällen. Vi lekte i bollarna, hoppade studsmatta och åkte rutschkana, för fulla muggar.

Theo sover sen fyra timmar tillbaka och nu är det dags för mig också, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!
 

Tisdagen den 24/10

Jag och Theo......
Idag har jag och Theo inte gjort mycket mer än lekt hemma och varit ute i ösregnet. Det kan låta mysigt, men inte med en mycket rastlös mamma och en lika rastlös son. Så idag var det väldigt trevligt och uppskattat när Tobbe vaknade vid tre. Vi hann mysa en liten stund och äta pannkakor tillsammans innan jag skulle åka till Maxi och jobba. Då åkte Tobbe och Theo till Theos mormor och morfar och mös lite till.

Nu ska jag gå och lägga mig och titta på Ice age 2 i min ensamhet (Tobbe jobbar natt).

Måndagen den 23/10

Regnet det bara öser ner.........
Idag tog vi lift med Tobbe till kyrkan, hela tre minuters bilväg. Tillräckligt långt för att Theo skulle hinna somna. Men han vaknade när vi lyfte ur han ur bilen och ner i vagnen, powernap kallas det. För sen var det fullt ös tills klockan var halv tre då det var dags att gå ut. Han somnade innan vagnen började rulla, sov hela promenaden och ända till kvart i fem då det var dags för käk igen......

I kyrkan hade vi date med Theos kompisar Melia och Hampus, samt deras mammor och mina vänner Maja och Catrin. Alltid trevligt att sitta och tjöta en stund när barnen leker. Vi tog oss även en promenad i det "vackra" vädret efteråt.

Carro kom förbi en sväng innan hennes träning och käkade middag med oss, lånade torktummlaren och busade med knoddas.

Ikväll har Theos farmor och farfar varit här och hälsat på, Theo är helnöjd när han får full uppmärksamhet hela tiden.

Idag matchade Theo Melias mamma Maja ganska bra!
 

Fredagen den 20/10

Nu är det fredag......
.....igen!

Ja, nu har man inte skrivit på en hel vecka. Anledningen till att jag inte har skrivit är för att jag inte har haft så mycket att skriva om, rätt logiskt! Men jag vet att det finns en och annan där ute som faktiskt är lite nyfikna på vad jag och Theo hittar på på dagarna. Så här kommer en liten snabb resumé....

Vi har lekt med Theos kompisar och deras mammor, varit i kyrkans kaffe och fikat, promenerat, sjungit på öppna förskolan i Öjersjö och jag har jobbat en dag på Maxi.

Idag tog vi bilen (det är inte ofta) till Öjersjö där det var "Hela skolan sjunger". Theo och Alwin var mer intresserade av att springa omkring inne i gymnastiksalen och yla än att sjunga med alla andra barn. Efteråt gick vi med hem till Cissi och Alwin en stund där vi lekte och fikade innan det var dags för frisören.

Både jag och Theo skulle snaggas och båda klarade av att sitta still. Jag sa till Theo att han skulle titta på dom två flickorna som satt och väntade på sin tur, när Tobbe väser till mig att det är två pojkar. Jättepinsamt, dom hörde tydligt vad jag sa, men sockersöta var dom med sitt långa svallnde hår.....

Efter att vi kört Tobbe till sin after work i stan så har vi hunnit baka bröd och småkakor, busat och såklart tittat på "idol" (Markus rules).

Ha nu en riktigt trevlig helg så ses och hörs vi snart alla goa vänner!

Torsdagen den 12/10

Allum!
Idag har vi tänkt på moster Carro igen som har varit på sjukan, du e grym!

Stress, stress, stress, ner till BVC i Björndammen där vi skulle möta Maja och Melia (som fått sin ettårsspruta, aaajj!). Sen traskade vi vidare i solskenet ner till Allum. Precis när vi passerar dörrarna in till köpcentrat så somnar den lille killen, va synd, jag får titta i affärer en hel timme i lugn och ro. Efter en välbehövlig lunch för oss alla så fick vi också shoppat lite. Självklart mest till Theo men också till hans nyfödde vän Max, som kom natten till söndagen den 8/10. Grattis till er alla tre, jag minns hur underbara dom första dygnen var.

Väl hemma igen fick vi pyssla om Carro, Theo mest slog på henne för att han inte fick den uppmärksamhet som han är van vid. När Carro somnade på soffan och Theo i vagnen, satte jag igång med storkok. Baka bröd, laga mat och fixa tre kladdkakor, sicken bullmamma man blivit.

Nu har vi precis fikat klart hela familjen Brandt Hultberg Martinsson, så nu är det dags att fixa i köket och sen säga god natt och sov gott!
 

Fredagen den 6/10

Bada!
Lerums vattenpalats, dit åkte vi idag med öppna förskolan. Från början var Theo lite halvtrött och mammig, inte alls speciellt sugen på att bada. Gick mest med armarna l iuften och gnydde. Efter ett par åk i vattenrutschbanan och lite bad i champagnepoolen med bubblor så sken han som en sol och plaskade järnet.

När vi duschat och tagit på oss kläder igen, så käkade vi lite lunch i cafeterian. Barnen somnade innan bilen startat, sen sov Theo i lite mer än tre timmar.
 

Torsdagen den 5/10

Pappa sjuk!
Idag har Tobbe varit hemma jättesjuk, han har faktiskt varit sjuk. Detta betyder att man nästan har två barn......

Vi har passat Hampus en stund idag, först sov båda sen sov igen. Fullt ös hela tiden på båda två, leka med samma saker eller vara på samma ställe. Men man ser att dom tycker att det är kul att vara två även om dom inte riktigt förstår leken än. När Catrin kom tillbaka tog vi oss en promenad till kyrkan där vi tog en fika med Melia och Maja. Sen gick vi till en lekplats där barnen kunde rullta runt lite i sanden och gunga.

På eftermiddan kom Carro förbi, vi åkte en snabbis till Allum. Carro behövde köpa en liten grej till Henkans syster Annelie som har fått en liten Hubert. Grattis till er alla tre!

Kvällsfikan blev tillsammans med Carro och Johanna som ville gratta vår lille ettåring. Tack för fina kläder, skjortan ligger redan i tvätten!

Idag har farbror Olof opererat sin handled, hoppas att allt har gått bra. Vi tänker på dig!
 

Tisdagen den 3/10

Två rastlösa själar!
Morgonen började med att vi mest bara gick omkring rastlösa och funderade på vad vi skulle hitta på.

Det slutade med att vi åkte upp till Cissi och Alwin där det det bjöds på supergod lunch, tyvärr inte lika uppskattad av Theo som av mig (lite för stora bitar). Så fram med en superb måltid från Semper till lilleman. Efter mat och kaffe hade vi bestämt oss för att vi skulle ge oss ut på skojakt till de små.

Först åkte vi till Skohuset i Lerum, där fanns inget roligt i rätt storlek. Så det slutade med ett par innetofflor till Theo (samma till Alwin, fast Cissi slog till på ett par vinterkängor också). Hade killarna själva fått välja så hade det blivit lackskor med rosetter och rosa innetofflor med Askungen på, undra vad pappaorna hade tyckt om detta......

Vi nöjde oss inte med detta, utan tog oss en liten tur till Allum med för omväxlings skull. Men vi skule ju "bara" till en affär, så vi tog grabbarna på armen. Allting tar ju nu för tiden lite längre tid än vanligt, Theo vill ju gärna gå men helst inte åt samma håll som oss andra. Det slutade i alla fall med ett par skor till honom med.

Väl hemma igen satte vi oss på utsidan i solen och käkade ett litet mellanmål, detta innan det var dags för en liten sen tupplur.

På kvällen kom Carro, mamma och pappa förbi och fikade lite, dom vet ju hur tråkigt jag har när Tobbe jobbar kväll.
 

Onsdagen den 4/10

Sångsamling är kul!
Onsdag betyder sångsamling i Öjersjö, Theo tycker att det är grymt kul med sång men framförallt marackas. Idag ville han tyvärr inte sitta med mig utan det var bara Cissi och Alwin som gällde.

Vi bestämde att vi skulle gå till kyrkan och fika istället för på öppna förskolan. Där var det ganska mycket folk idag, men när alla började gå så fick vi lekrummet för oss själva. Jag kunde lägga mig och vila på soffan och Cacka på golvet, grabbarna är så stora så att dom klarar sig själva nu, hmmm! Theo och Hampus var också mycket intresserade av den kyrkliga facklitteraturen idag, inte så poppis kanske!

Kvällen blev inte så lång idag heller, Cissi och Alwin kom förbi och käkade pannkakor och lekte lite.

Vi vill också passa på att skicka massor med pussar och kramar till moster Carro som är dålig, vi älskar dig!

Fredagen den 29/9

Fullt ös hela dan!
Idag har mamma visat "me and i" kläder på öppna förskolan i Öjersjö, det var massor med folk men inte så många som gillade kläderna.........

När vi äntligen var klara där så gick vi hem till Furulund där vi träffade mina kompisar Hampus,Melia ch deras mammor. Vi var ute hela eftermiddan i det fina vädret och lekte i sandlådan, hur kul som helst men ballast är det nog att gunga.

Jag och mamma hinner inte mer än hem och vända innan vi ska på nästa utflykt, till farmor, farfar och deras fiskar. När jag vinkat klart till fiskarna, lekte jag och farmor ända tills mina ögon gick i kors.
 

Måndagen den 2/10

Ny vecka igen!
Efter en helg som mest bestått av jobb och möten samt alldeles för lite familjemys så är det måndag igen!

Idag har vi varit i kyrkan och fikat igen (alla måste tro att jag har gått och blivit tokig som ränner i kyrkan var och varannan dag), dock bara en snabbis med lunch och lite lek. Jag, Cissi och barnen promenerade ner till Allum istället, där vi strosade omkring ett tag. Vi avslutade med en sallad på Paprika, där stod grabbarna och diggade till musiken som spelades inne i skoaffären brevid. Sedan var det på tiden att vi knödde vagnarna uppför alla backarna igen.

Kvällarna är så långa och tråkiga när Tobbe jobbar kväll, men idag så kom Theos underbara mormor och morfar på besök en stund. Vilket gjorde mig något mindre uttråkad och rastlös! Tack, mamma och pappa!
 

Onsdagen den 27/9

Ösregn!
Idag var det som alla andra onsdagar dags för Öppna förskolan i Öjersjö och sångsamling.

Men idag var det inte solsken utan ösregn, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, ja ja ja!

Väl där hade Theo somnat i vagnen, så han "missade" sången. Vilket inte gjorde mig nåt, för jag kunde i lugn och ro sitta och ta en kopp kaffe med Cacka och Maja i soffan, medans alla andra ylade inne i grupprummet. När sen våra tre terrorister vaknade så var det fullt ös medvetslös!

På vägen hem somnade Theo gott igen, men denna gång blev det inget slappande utan städande istället. Jag har också hunnit med att baka kanelbullar med Emma (vår granne), detta medans Tobbe och Theo var och shoppade mat på Maxi.

Nu ska jag sova, god natt!

Tisdagen den 26/9

Bertilssons stuga!
Idag har vi tagit oss en långpromenad i det vackra vädret. Vi traskade till Bertilssons stuga där vi käkade lite lunch och Theo lekte med sina kompisar Alwin, Hampus, Melina och Tuva. Det är grus-golv på hela uteserveringen så ni kan ju tänka er att de små hade att göra när dom skulle räkna och smaka på så många stenar som möjligt......

Efter ca två mils promenix i strålande sol var det inte mycket energi kvar hos varken mig eller Theo (lätt underdrift). Så ikväll har jag och lillen mest bara myst, lekt och slappat, medans Tobbe har grejat med bilarna i garaget och grubblat på husvagnar.... God natt!
 

Söndagen den 24/9

Redan söndag?
Helgerna går så fort!

Den här helgen har vi mest bara umgåtts med folk och grejat hemma (Theos rum).

Nu i eftermiddag har vi varit och tittat på när Theos farfar Kenneth har flugit luftballong. Det var mycket för Theo att titta på, fina färger, mycket folk, eld, hundar, stoooora ballonger och mycket mer. Munnen stod på vid gavel och fingret pekade hela tiden, titta!

Onsdagen den 20/9

Grattis Alwin och Oskar!
Idag har det varit en lång dag för Theo!

Först iväg till öppna förskolan i Öjersjö på sångsamling, där var det huuuur mycket folk som helst. Efter det ilade vi i ösregnet upp till kyrkan i Furulund, för att leka och fika lite.

Nu ikväll har vi varit på två kalas. Ett för Osakar som fyller två år samt ett för Alwin som fyller ett år. Theo försökte öppna Alwins paket innan vi ens hann dit, han har ju öppnat paket i tre dagar nu och tror att alla paket är till honom.....

Ett fyrfaldigt leve för Alwin och Oskar, dom leve HURRA HURRA HURRA HURRA!

Tisdagen den 19/9

Spruta!
Dagen började med att vi gick ner till BVC för att få ettårs-sprutan avklarad, det gjorde nog mer ont på mig än på Theo.

På eftermidagen gick vi upp till Maja och Melia. Vi fikade lite med dom, Hampus & Catrin och Isac & Jenny. Alltid trevligt att träffas och tjöta lite.

När vi kom hem så kikade familjen Agerblom Funke förbi med present till lillen. När dom åkte kom Jeanette i samma ärende, han är inte alls bortskämd den rackaren. Tack för fina presenter!

Nu är det dags för hela familjen Hultberg Brandt att träffa John Blund, så att vi är utvilade för morgondagens äventyr!

God natt alla vänner.......
 

Måndagen den 18/9

Theo 1 år!
Ja, då har ett helt år sprungit förbi och vår lille "bäbis" har fyllt ett år!

Idag har vi haft kalas igen, firat med mormor & morfar, Mia & Hasse, Linda & Oliver och Anne-Lie & Johan. Massor med fina paketer igen, träleksaker, kläder, skor och doleros. Tack, för allt fint hälsade Theo innan han kröp till sängs helt utmattad.

Söndagen den 17/9

 Mitt första kalas!
Nu är jag en trött mamma, snacka om att kalas tar på krafterna! Kan i och för sig också bero på att vi satt uppe och spelade spel halva natten med Anna & Andreas och Jenny & Henrik på Annas land i Brastad, men trevligt var det!

Idag har vi firat vår lille prins med hans farmor & farfar, Olof & piffiga tant Anna, Carro & Henkan, gamlafarmor Anna, Anita, Martin & Annelie & Linn och Lisbeth & Janne. Theo hälsar och tackar för alla fina presenter!

Nu sover vår lille hjälte och laddar batterierna för ytterligare en kul dag imorgon........

God natt mina vänner!

Fredagen den 15/9

Ytterligare en helt underbar Septemberdag!

Hej hej hallå, ser ni mig!
Det är vår lille sons motto vart vi än befinner oss, hemma som ute!

Theo vill gärna göra det jag gör eller vara där jag är, helst hela tiden. Nu inte bara han kryper efter mig runt hela huset utan går efter mig..... Men tur är att han är en helt underbar liten kille som bara skrattar och ler vad han än hittar på (nästan).

Men efter den här dagen var det en trött mamma som nattade sin lille krabat som var minst lika trött, natti natti!

Torsdagen den 14/9

En helt vanlig torsdag!

Carro kom och lekte med mig en stund i morse innan vi skulle ut, älskar att busa med min moster.

Idag har det varit helt underbart väder, nästan för varmt för att sitta i solen och käka lunch. Underbara September!

Melia, Hampus, Simon, Filip och jag har lekt i kyrkan idag, Hampus och jag körde järnet med racerbilen, brrrrrrrrrrrm!

Under eftermiddan fick jag sova länge så att mamma hann städa lite inför mina kalas på söndag och måndag. När jag vaknade fick jag käka midda själv, mamma fick göra dubbla portioner för att en skulle hamna i magen och en runt om i köket (hon skulle ha städat efter istället).

Onsdagen den 13/9

Grattis Hampus och Melvin!

Idag har vi varit på Öppna förskolan i Öjersjö på sångstund, med Melia och hennes mamma Maja. Sen gick vi till kyrkan i Furulund och fikade, vi satt ute i det underbara vädret. Jag kröp mest omkring och lekte med mina kompisar och tjoade på alla som gick förbi.

Idag vill jag säga grattis till mina kompisar Hampus och Melvin som båda fyller ett år, hurra hurra hurra hurra!

Tisdagen den 12/9



Vi gungar!

Promenad till Öjersjö!

Idag har vi tagit oss en promenad till Öjersjö med Catrin, Hampus och min moster Carro. Vi tog oss en fika på Öjersjö IF:s veranda i solen och sen gick vi och gungade i Storegården. Nu ikväll har mamma och pappa varit och tittat på present till mig, jag såg vad dom tänker köpa (men säg inte det till någon).